• Bosweg 4 Heino 8141 PZ
  • 0572 – 39 14 62

OPEN DAG Kom onze nieuwe schuur bekijken

Klik hier alvast voor de vrijwillige bijdrage voor Alzheimer voor de entree van de open dag. Ps. een (eerder gedane) donatie via de site www.herinneringenrit.nl geldt uiteraard ook.

Eerder dan verwacht, langer dan bedacht…

Dinsdag 13 juni schreef ik een nieuwe blog om onze open dag van zondag 3 september aan te kondigen. Donderdag 15 juni kwam dat even op de achtergrond. In de ochtend krijg ik een appje van mijn zus, ‘de koorts bij mama loopt op.’ ‘Oké. Ik ga straks naar haar toe, bedankt.’ Mijn zus, ‘ik neem papa mee en ga ook die kant op. Het voelt niet goed.’ Niet veel later zitten we bij mama op haar kamer in het Wilhelmina van Sonsbeeck in Zwolle en beseffen we ons dat het niet lang meer zal duren. Hoewel we al enkele maanden met z’n allen in een proces zaten van enerzijds hoop houden op ‘goeie’ dagen/ momenten en anderzijds van loslaten, kwam dit toch sneller dan verwacht. Verdriet en onmacht overheerst. We willen er ook nu nog voor haar zijn en besluiten haar niet meer ‘alleen’ te laten. Zaterdagochtend 17 juni is mijn moeder dan toch overleden. Wij waren erbij op het moment dat zij langzaam haar rust vond. Daar zijn wij dankbaar voor.

Een week later, zaterdag 24 juni in de avond besef ik mij dat onderstaande blog er nog ligt, zonder deze inleiding. Eerder heb ik met jullie mijn motivatie gedeeld om mee te doen aan de Herinneringenrit. Het voelt juist om ook nu te beschrijven dat mijn moeder inmiddels is overleden. De drive om te fietsen is er in eerste instantie niet meer of minder om. Wel als ik de dag na de begrafenis een stuk in de Stentor lees over Alzheimer en hoe dat is voor Scott Calderwood, de zoon van Jimmy. Niet dat ik weet wie het zijn, maar de laatste alinea in het stuk, beschrijft wel wat ik het moeilijkst vond aan de situatie van mijn moeder. Ik citeer ‘Net als momenten, zittend naast hem. Wanneer zijn vader hem wel aankijkt, maar hem niet ziet omdat hij dwars door hem heen kijkt.’… ‘Alleen maar zitten. Je vertelt uiteraard wel wat, laat foto’s van kleinkinderen zien. Maar dat gaat volledig langs hem heen.’ Alzheimer, dementie het is inherent aan dingen vergeten, de alledaagse dingen niet meer kunnen doen en lichamelijke achteruitgang. Maar dit zoals hierboven omschreven, dat heb ik als meest ongrijpbaar ervaren en daarom wil ik graag die 120 kilometers fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer.

En dan nu de oorspronkelijke blog. Het is allemaal wat langer dan bedacht, maar ik hoop dat je de tijd neemt om nog even verder te lezen. Op 3 september organiseren wij namelijk een open dag.

Save the date, zondag 3 september

Een nieuwe schuur! Gaan jullie nog een open dag houden? Een veel gestelde vraag. Nou, nee eerst niet, was ons antwoord. ‘Wil je mee doen aan het Weekend van het Varken?’ Ja, dat zou een mooie gelegenheid zijn om toch een open dag te houden. Of toch niet…9 september niet thuis, dus qua planning niet handig! Nu toch een open dag, maar een weekend eerder, en wel op zondag 3 september aanstaande!

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over mijn motivatie om op 23 september mee te fietsen met de Herinneringenrit van Alzheimer Nederland. Samen met mijn familie. We fietsen natuurlijk niet zomaar die dag. We hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Tot nu hebben we al veel hartverwarmende reacties en donaties ontvangen. Heel fijn! Daar zijn wij dankbaar voor.

Na de eerste foto’s en filmpjes van onze nieuwe stal op social media te hebben geplaatst, kwamen de enthousiaste reacties binnen over wat wij neer gezet hebben. Nou ja wij…ik persoonlijk niet zoveel. Ik bedenk het en Jeroen moet het uitvoeren, haha. Naast het bouwbedrijf, de stalinrichter en installateur, heeft Jeroen erg veel zelf gedaan en de nodige zweet druppeltjes laten vallen. Gelukkig was het toen niet zo warm als nu, toen was het nog weer voor handschoenen.

Win-win situatie

Maar dat als zijspoortje even aangeven hoe trots ik ben op Jeroen voor het werk dat hij verzet heeft. Terug naar de reacties op de nieuwe stal. Als ik overdag aan werk ben tussen de varkens, ploppen bepaalde ideeën bij mij op. De blogs die ik schrijf, maar ook het idee om toch een open dag te houden, maar dan één met een entree van een vrijwillige bijdrage voor Alzheimer. Win win situatie denk ik dan maar. Mensen krijgen de gelegenheid om de stal te bekijken, kennis op te doen, netwerken, knuffelen met de biggetjes, beetje rond neuzen en vooral een gezellige en wellicht leerzame dag te hebben. Een uitje voor iedereen, stel ik mij zo voor. En we steunen met z’n allen daarmee Alzheimer Nederland en het onderzoek dat zij verrichtten.

Voor varkenhouders

Een paar appjes verder en iedereen was enthousiast. Er komt dus een open dag, zondag 3 september van 11:00 uur tot 17:00 uur, Bosweg 4 in Heino. Voor collega’s in de sector mag het een dag zijn om collega’s te ontmoeten en tevens te netwerken met de bedrijven die meegewerkt hebben aan de bouw van de stal. Zij laten graag de innovaties zien en hoe de bouw tot stand is gekomen. Wellicht raakt er toch één varkenshouder net zo enthousiast als ik over de open bouw van de stal en gaan ze thuis met elementen van de stal aan de slag. Je weet het niet… Ik weet zeker dat de varkens het zouden waarderen.

Een gezellig uitje op de boerderij

Maar de open dag is óók juist voor diegenen die zelf geen varkens houdt! Een gezellig dagje op de varkensboerderij genieten van de ruimte, de dieren en een hapje en drankje. Wij laten u graag zien hoe wij onze varkens houden en wat onze motivatie is voor deze nieuwe open stal met bungalows voor de varkens. Kinderen op de boerderij is genieten, dus voor hen is ook genoeg te beleven. Wij verwachten die week ervoor weer nieuw geboren biggetjes en er zullen ‘grote varkens’ rond lopen om mee op de foto te gaan. Middels lootjes verkoop kunt u kans maken op een traptrekker die beschikbaar is gesteld door R. van der Weerd Landbouwmachines. Tja, mijn roots liggen nu eenmaal in Kampen.

Noteer deze dag dus alvast in je agenda. Het is voor onze regio Noord de laatste zondag van de zomervakantie. Een mooie afsluiter zou ik zeggen.

Hi, How Can We Help You?