• Bosweg 4 Heino 8141 PZ
  • 0572 – 39 14 62

Nieuwe samenwerking

Een enthousiaste fotograaf zorgde ervoor dat ik door de modderpoel van de varkens ging rennen en er ook nog even in ging zitten voor een unieke foto. Die foto heeft mij nog lang achtervolgd tijdens bijeenkomsten van De Groene Weg. Een mooie herinnering aan iets wat nu beëindigd is.

Afgelopen januari hebben Jeroen en ik besloten om onze overeenkomst met De Groene Weg op te zeggen. Dit betekent dat onze vleesvarkens niet meer naar hen gaan voor de slacht, maar per 1 augustus gaan deze (voor het grootste deel) naar Deli Harmony. Kortom, we hebben een nieuwe afnemer van onze varkens.

Deli Harmony is evenals De Groene Weg een biologische slachterij in Nederland. Zij onderscheiden zich door de overheerlijke vleeswaren en worstensoorten. Wat ons aanspreekt is het eigen merk, St. Hendrick, waarmee het herkenbaar in de Nederlandse supermarkten en biologische winkels te vinden is. Bovendien herkennen wij ons in de passie die de eigenaar Henk van Oers heeft voor het slagersvak en ontwikkeling van nieuwe producten.

Onze aanmelding bij De Groene Weg destijds had indruk gemaakt. ‘Ik kan me nog goed jullie aanmelding en de enorme motivatie die daaruit sprak om de overstap naar bio te maken. Die brief heeft op iedereen die toen lid was van het marktoverleg veel indruk gemaakt’, aldus de directeur van De Groene Weg. Het was een brief geschreven vanuit het hart en nu ook de keus om de samenwerking te stoppen komt uit het hart. Afgelopen jaar merkte ik dat ik steeds verder af kwam te staan van de keten, waar ik me juist al die jaren zo thuis had gevoeld. Dat voelde niet meer goed.

Saamhorigheid

Het zijn niet alleen de foto’s die mij herinneren aan een mooie tijd binnen de Groene Weg, maar ook de saamhorigheid onder collega varkenshouders, de promotieactiviteiten en het bestuurswerk waar ik me voor ingezet heb. Ik ben geraakt door de reacties van collega’s over de stap om de samenwerking op te zeggen. De verbazing die sommigen uitspraken, maar nog meer de waardering voor mijn inzet binnen de keten. Nooit zo bij stil gestaan… aangezien ik alles doe vanuit het plezier dat ik eraan beleef en de mensen die ik daarmee ontmoet. Bovendien heb ik altijd het gevoel gehad dat we het samen deden als leveranciers van De Groene Weg. Eerlijk? Dat zal ik zeker gaan missen, die onderlinge band met de collega-varkenshouders binnen de keten. Maar het is goed zo!

Vanaf volgende week gaat een deel van onze varkens naar Deli Harmony. Daarnaast werken we ook samen met Grutto.com en blijven we mooie producten varkensvlees onder onze eigen naam maken, Neimeijers vlees van Nieske’s Erf.

Hi, How Can We Help You?