• Bosweg 4 Heino 8141 PZ
  • 0572 – 39 14 62

Terugblik

Wauw, wat een mooie dag. Zo kijken wij terug op zondag 3 september, de open dag op ons erf. Mooi weer, veel enthousiaste bezoekers, gezellige sfeer, betrokkenheid van de bedrijven en de inzet van oh zo waardevolle vrijwilligers. Zo snel als alles opgebouwd was, zo snel was ook alles weer opgeruimd. Wij kunnen een ieder niet vaak genoeg bedanken die ons voor, tijdens en na de open dag geholpen heeft. Een dikke pluim voor jullie allen!

Hectiek

Het is niet de eerste keer dat er een open dag is op ons bedrijf, maar de uurtjes voordat de eerste bezoekers komen is altijd weer even ‘hectisch’. De wekker gaat dan ook extra vroeg, zodat er ruimte is voor extra dingen die op ons pad komen. Naast de dagelijkse verzorging van de dieren, is het dan toch nog even, ‘dit aan de kant zetten’, ‘dat nog even nakijken’ en ‘mensen die helpen en opbouwen de laatste aanwijzingen geven’. De laatste hobbel is dan nog even snel onder de douche door en we zijn klaar om bezoekers te ontvangen.

Complimentjes regen

Tja, ik was alweer gestart aan een hele lap tekst, totdat ik mijzelf herinnerde aan een berichtje, gekregen van de moeder van een meisje van elf.

‘Ik vond het goed georganiseerd. Er liep overal wel iemand rond die je wat kon vertellen. (herkenbaar aan zwarte of gele t-shirts) Nieske liep elf ook de hele tijd rond (goed zichtbaar) Ik vond zelf het knuffelen met de varkens heel leuk, ik mocht er eentje op mijn schouders. Je kon ook ranja krijgen en lekkere worstjes proeven. Spelen in de hooischuur en er lagen leuke kleurkaarten die ik thuis gelijk kon inkleuren.’

Prachtig toch? Zo mooi, om zo’n pure reactie te krijgen en te weten dat bezoekers genoten hebben. Daar doen we het voor!

Tijdens de open dag ben je veel aan de praat met mensen over hoe de ervaringen zijn met de nieuwe stal. We nemen complimenten in ontvangst, bepraten kritische punten en bedanken mensen voor hun interesse en bezoek. Maar tussen de bedrijven door geniet ik vooral van mensen die op een bankje zichtbaar zitten te genieten van de varkens, kinderen die druk in de weer zijn op de zandbult of de mensen die volop genieten van het vast houden van een klein biggetje. Bijzondere momenten die maken dat we goed terug kijken op de open dag.

Wat een opbrengst

Net zo bijzonder is het mooie bedrag dat er is gedoneerd voor Alzheimer Nederland. Wij zijn dankbaar dat we deze dag € 3.180 hebben ingezameld voor dit goede doel middels vrije giften, verkoop lootjes, broodje gehaktbal en sponsoring van de bedrijven. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Met de eerder ingezamelde donaties, nemen we ruim € 6.500 mee op 23 september naar de Herinneringenrit. Van te voren niet bedacht dat we zoveel geld zouden inzamelen, maar ontzettend dankbaar voor!

En oh ja, laten we niet vergeten, de traptrekkers. Familie van Lohuizen uit IJsselmuiden en familie van Middelaar uit Heino waren de gelukkige winnaars van de verloting. Gefeliciteerd!

Hi, How Can We Help You?